Rino beëindigt zijn schaatscarrière

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 16:42

Na tien jaar shorttracken bij team Belgium op het allerhoogste niveau heeft onze clubgenoot Rino officieel besloten zijn schaatscarrière te beëindigen. Op sociale media gaf hij al aan hoe zwaar deze beslissing hem valt. Gisteren werd hij samen met vriendin Alexandra - die in het midden van het seizoen dezelfde beslissing maakte - in de bloemetjes gezet tijdens het kick-off evenement van de KBSF bij hoofdsponsor Pollentia. 

De beslissing kwam er omwille van zijn steeds terugkerende rugblessure, die hem al enkele jaren parten speelde en steeds zwaardere gevolgen had. Een dubbele hernia en een gebroken ruggenwervel lieten hem afgelopen seizoen niet toe om op zijn normaal niveau aan wedstrijden deel te nemen. Begin dit seizoen, tijdens de twee World Cups in Montréal in oktober, waar hij ook met het Belgisch en Canadees nationaal team trainde, eindigde hij nog twee keer knap twaalfde op de 1500m. Dat waren ook meteen de laatste twee wedstrijden die hij volledig afwerkte. Rino reisde nog mee naar China en Korea voor World Cup 3 en 4, maar kon door een tijdelijke verlamming aan zijn been de wedstrijd logischerwijs niet afwerken. Wat volgde waren talloze kinebezoeken en gesprekken met specialisten. Ondanks zijn selectie voor de aankomende wedstrijden, zoals het EK in Gdansk, de World Cups in Europa en het hoogtepunt, het WK in Rotterdam, kwam hij in 2024 niet meer in actie. Hij stond zijn plaats af aan teamgenoot Enzo en moest de apotheose van het seizoen van aan de zijlijn beleven, weliswaar als cameraman. 

Natuurlijk vinden we het jammer dat we onze - ondertussen Oostendenaar - Bruggeling niet meer zullen zien deelnemen aan de grote competities, maar uiteraard begrijpen we dat Rino zijn prioriteiten bij zijn gezondheid liggen. We wensen hem veel succes toe bij zijn toekomstige maatschappelijke carrière en zien hem hopelijk snel terug op één van onze trainingen!

KIJK: Kick-off evenement bij Pollentia

Reactie plaatsen

Reacties

Luc Vancoillie
6 dagen geleden

Wat jammer voor Rino en zijn entourage , maar zorg dragen voor het lichaam is noodzaak . Good luck !