Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier kan je het laatste nieuws terugvinden over afgelopen wedstrijden, trainingskampen en andere evenementen waar BSC aanwezig was. Al ons nieuws kan je tevens terugvinden op onze Spond app of op onze socials. Heb je een leuk nieuwtje of een foto voor onze nieuwspagina of sociale mediakanalen? Stuur een berichtje naar onze mediaverantwoordelijke of mail naar bsc.communicatie@gmail.com.

Deel jouw schaatsavonturen ook op sociale media via onze hashtag #BoudewijnSchaatsClub

Rino beëindigt zijn schaatscarrière

Na tien jaar shorttracken bij team Belgium op het allerhoogste niveau heeft onze clubgenoot Rino officieel besloten zijn schaatscarrière te beëindigen. Op sociale media gaf hij al aan hoe zwaar deze beslissing hem valt. Gisteren werd hij samen met vriendin Alexandra - die in het midden van het seizoen dezelfde beslissing maakte - in de bloemetjes gezet tijdens het kick-off evenement van de KBSF bij hoofdsponsor Pollentia. 

Lees meer »

Zomertrainingen 2024

Vanaf zaterdag 6 april starten wij terug met zomertrainingen. Specifiek houdt dit in dat BSC in samenwerking met andere clubs aanvullende trainingen aanbiedt naast het ijs. Zo proberen we verder te werken aan de schaatstechnische vaardigheden tot we weer het ijs op kunnen. Iedereen is altijd welkom. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen in de Spond-app.

Lees meer »

Easter Cup in Gent

In het laatste weekend van maart stond tevens de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor onze Brugse competitieleden. Acht BSC'ers zakten af naar Gent voor het jaarlijkse Paastoernooi op zaterdag 30 en zondag 31 maart. Door het groot aantal deelnemers werd ook last minute het tijdsschema nog gewijzigd met het schrappen van de aflossingswedstrijden en slechts een superfinale voor de beste schaatsers per categorie.

Lees meer »

BK Shorttrack in Deurne

Maar liefst acht dappere BSC-ers zakten afgelopen zaterdag 23 (en zondag 24) maart af naar Deurne om te strijden voor de nationale, en tevens ook de Vlaamse, titels op het Belgisch Kampioenschap shorttrack.

Lees meer »

Fin de saison voor BSC

Vorige week zondag was het voor onze club de laatste training op het Brugse ijs. Eén week later hielden we onze seizoensafsluiter in de Zuienkerkse Polders, waar al onze leden samenkwamen om te mijmeren over het afgelopen seizoen, maar ook om vooruit te blikken op de komende wedstrijden - want het seizoen is natuurlijk nog lang niet afgelopen - en op het volgende schaatsseizoen.

Lees meer »

Ferre naar Regiofinale Leeuwarden

Na vier Beneluxcupwedstrijden sprokkelde Ferre voldoende punten bij elkaar om een deelname aan de Regiofinale in Nederland af te dwingen. Dit jaar stond deze gepland in Leeuwarden, tegelijkertijd met het Nederlands Kampioenschap voor junioren. 

Lees meer »

Star Class debuut in Pontebba

Afgelopen weekend stond de derde en laatste Star Classwedstrijd voor junioren D en C op het programma in het Italiaanse Pontebba. Een hele belevenis voor team BSC, want sinds een lange tijd konden we weer drie atleten sturen. Tjorven, Bent en Mauro - die op het laatste nippertje zijn limiettijd behaalde - maakten de reis naar Italië om er de BSC-kleuren te verdedigen. Maar liefst 9 Belgische schaatsers vonden hun weg naar Pontebba. 

Lees meer »

Rino dan toch niet naar WK door blessure

Over minder dan twee weken wordt in het Nederlandse Rotterdam het WK Shorttrack georganiseerd. Fans kunnen in Ahoy de wereldtoppers aanmoedigen van vrijdag 15 maart tot zondag 17 maart. Dit jaar zou daar opnieuw onze clubgenoot Rino bij zijn, maar wederom speelt zijn blessure hem parten en kan hij tot grote spijt niet deelnemen aan de apotheose van seizoen 2023-2024...

Lees meer »

Speculaas Cup in Hasselt

Van zaterdag 24 tot zondag 25 februari stond naar goede gewoonte de Speculaas Cup in Hasselt op het programma. Onze BSC-kleuren werden door vijf gemotiveerde shorttrackers verdedigd: Febe, Ferre, Bent, Mauro en Tjorven.

Lees meer »

Focus op WK voor Rino

Amper een week na het mislopen van de zo goed als zekere EK-medailles door zijn ernstige rugblessure, kreeg Rino al te horen dat hij uit veiligheidsoverwegingen voor zijn rug ook niet zou mogen deelnemen aan de vijfde en zesde World Cup in respectievelijk Dresden en Gdansk. 

Lees meer »

Limieten en leermomenten op Beneluxcup Deurne

Op de laatste Beneluxcup van het seizoen in Deurne deze voormiddag kwamen zeven enthousiaste BSC-schaatsers in actie. Febe, Ferre, Tristan, Axelle, An, Tim en Bent lieten het beste van zichzelf zien onder het goedkeurend oog van de aanwezige ouders, coaches Franky, Marij en Alexandra, en onze huisfotograaf Rino.

Lees meer »