BSC talrijk aanwezig op BK Marathon skeeleren

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 17:02

Op zondag 26 mei werd het Belgisch Kampioenschap Marathon skeeleren in Roeselare georganiseerd. Vele BSC-schaatsers hebben ondertussen al de weg gevonden naar de wieltjes en schreven zich in. Het was een dag van alle seizoenen...

Eerst stond de 100m sprint op het programma. Na veel wachten in de regen, was er eindelijk een moment van zonneschijn en kon de organisatie van start gaan. Trainster Alexandra (ZRC) schreef de titel geheel onverwachts op haar naam bij de senioren dames. Ook de kwartmarathon kon nog plaatsvinden onder het zonnetje. Bij de cadetten jongens werd ons nieuwste shorttracklid Matteo (ZRC) knap derde en dezelfde finale werd Ferre dertiende (ZRC).

De volle marathon, recreatieve leden en competitieleden gemengd, leek ook nog in de zon te starten, maar daar kwam al snel verandering in. De regen kwam met bakken uit de hemel en dat leek niet snel te stoppen. Het was een marathon vol uitdagingen, maar onze schaatsers brachten het er goed vanaf. Bij de competitie werd Sabrina (ZRC) achtste bij de dames, bij de heren pakte Ralf (ZRC) een bronzen medaille en eindigde David (ZRC) op de negende plaats. Bij de recreatieve deelnemers (namens BSC) werd Nienke tweede bij de categorie dames U30,  Tim won bij de categorie mannen M30, Luc eindigde knap tweede en Geert zevende bij de mannen M50. Hanna finishte als zevende in de halve marathon bij de vrouwen M18.

Goed gedaan allemaal! Eveneens een shout-out naar de BSC-coaches en supporters die, gewapend met paraplu's en drinkbussen in de gietende regen, onze deelnemers moed inspraken en bevoorraadden tijdens de wedstrijd. Met dank aan Rino voor de foto's.