Medailles rapen op WK Masters

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 10:45

Van 12 tot 14 januari stond in het Italiaanse skidorp Bormio de Winter World Master Games op het programma. Dat is het grootste multisportevenement voor 30-plussers. Namens BSC stond An, net als vorig jaar, klaar om de Belgische kleuren te verdedigen. Dat doet ze samen met Selim, Willem en Ken van STKG.

De vrouwen schaatsten alle afstanden in één categorie, maar de resultaten worden opgemaakt aan de hand van de leeftijdsgroep waaronder de deelnemers vallen. Op dag 1 viel An meteen in de prijzen met een bronzen medaille op de 1500m in de categorie 55+. In totaal eindigde ze op een 28ste plaats op maar liefst 39 deelnemers. Op zaterdag deed ze zelfs een plaatsje beter met een 27ste plaats op de 500m, goed voor zilver deze keer. Ze mocht de tweede wedstrijddag afsluiten met een gemengde aflossing samen met dames uit Nederland en een dame uit Denemarken. In hun kwartfinale eindigden ze echter als vierde en gingen daardoor jammer genoeg niet door naar de halve finales. Op zondag werden de 1000m-wedstrijden afgewerkt en deed onze An opnieuw een plaats beter dan de dag ervoor. Met een 26ste plaats bij de dames en opnieuw zilver bij haar leeftijdscategorie kan ze met een tevreden gevoel terugblikken op het wedstrijdweekend. Goed gedaan, An!