Alexandra beëindigt haar topsportcarrière

Gepubliceerd op 18 augustus 2023 om 20:41
Alexandra Danneel en Hanne Desmet schudden elkaar de hand op het BK shorttrack

Vandaag maakte ons clublid Alexandra Danneel op haar sociale media bekend dat ze een punt zet achter haar topsportcarrière binnen het nationaal shorttrackteam, waarmee ze afgelopen seizoen nog zilver behaalde op de World Cup in Kazachstan en in Gdansk (Polen) vice Europees kampioene werd op het onderdeel mixed relay.

De beslissing viel een maand eerder al, tijdens een trainingskamp in Dordrecht, waar ze afscheid nam van haar teamgenoten en coaches (al was niet iedereen aanwezig). Ondanks de succesvolle combinatie met haar job bij Vokans, kon het geluk niet blijven duren en bleek de verhuis van het team naar Montréal een onhaalbare combinatie. Met pijn in het hart zegt ze dus haar topsportcarrière vaarwel en kiest ze voor haar onderwijzende functie in de maatschappij. Maar we zien Alexandra ongetwijfeld nog terug naast of op het Brugse ijs, al is het in “toeristische modus” zoals ze in de pers beschrijft.

De pers heeft haar ondertussen al uitgebreid geïnterviewd en publiceerde al een aantal artikels omtrent haar afscheid. Hieronder kan je er een aantal van terugvinden:

 

Alexandra bewees meerdere keren dat ze een ware topsportster is. Op 16-jarige leeftijd zette ze pas haar eerste stappen op het ijs in Brugge en toonde ongelooflijk veel talent en doorzettingsvermogen door op korte tijd uit te groeien tot de tweede snelste dame dat ons land ooit heeft gekend. Haar besluit om de topsport achter zich te laten, mag dan groot en emotioneel zijn, het verdient onze grootste bewondering en respect. Het vraagt veel moed om een weg te vinden buiten de vertrouwde arena van competitie en prestatie, en we zijn ervan overtuigd dat ze die moed heeft. Met dit artikel willen we Alexandra vooral bedanken voor haar jarenlange inzet en toewijding. Ze heeft ons land zo vaak vertegenwoordigd en haar successen hebben bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de sport in ons land. Haar weg naar het topniveau was er een van vele uitdagingen, opofferingen en discipline, en haar doorzettingsvermogen was bewonderenswaardig. Laten we trouwens niet vergeten dat achter elke sporter een heel team staat dat haar heeft ondersteund en gemotiveerd. Ook zij verdienen onze oprechte dank voor hun onvermoeibare steun.

Dank je wel, Alexandra, voor alles wat je hebt gedaan voor de sport en voor ons land. We zijn trots op je en we kijken met grote belangstelling uit naar het volgende hoofdstuk in jouw leven.

 

Het BSC team

 

Bekijk via deze link een slideshow van Alexandra: https://youtu.be/JsRUdAbYoP4 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.