Belgisch Kampioenschap shorttrack in Deurne

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 15:06
De Brugse snelschaatsclub tijdens het Belgisch kampioenschap

Afgelopen weekend stond de Sportoase van Deurne in het teken van de Belgische Kampioenschappen shorttrack. Maar liefst negen Brugse schaatsers hadden zich ingeschreven voor de individuele nummers.

Op 18 en 19 maart kon je onze clubleden terugvinden op de thuisbasis van shorttrackclub IDA in Deurne. Zaterdag stond vooral in het teken van de jongere categorieën, terwijl op zondag de focus lag op de U18 en de senioren. Op dag één werkten de U10 de 500m en de 333m af. Febe De Kimpe mocht bij de meisjes meteen twee keer brons mee naar huis nemen. Broer Ferre pakte dan weer brons op de kortste afstand, maar moest zich in het algemeen klassement tevreden stellen met de vierde plaats bij de jongens. Tristan De Vuyst eindigde vlak achter zijn clubgenoot als vijfde. De U14 schaatste drie afstanden: 1000m, 500m en 777m. Onze drie Bruggelingen Tjorven De Vuyst, Bent Declerck en Mauro Defrancq eindigden respectievelijk als zesde, achtste en tiende. De oudere categorieën kwamen wel degelijk nog in actie. De senioren heren schaatsten al hun voorrondes op alle individuele afstanden, terwijl de andere categorieën - die met onvoldoende schaatsers zijn om voorrondes te rijden - in één divisie werden samengegooid om een oefenwedstrijd over 1000m te rijden. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een demonstratie-aflossing over 5000m met gemengde teams. Het was een spannende strijd tot op de laatste meters. Het team met BSC-lid Rino werd tweede, deze met Alexandra eindigde als vierde. 

Brugse shorttracker aan de start van het Belgisch kampioenschap
Brugse snelschaatser schaatsend voor de nationale ploeg tijdens het Belgisch kampioenschap
Brugse snelschaatster schaatsend voor de nationale ploeg tijdens het Belgisch kampioenschap

Zondag opende met de aflossingswedstrijden voor de U18 en senioren. Onze BSC-damesploeg met Alexandra Danneel, Margot Gevaert, Nienke de Jong en An Mommaerts werd tweede achter de ploeg van IDA. Vervolgens werden de individuele afstanden (1500m, 500m en 1000m) verder afgewerkt met de finales. Bij de U18 mannen werd Warre Pollet telkens vijfde. Alexandra pakte bij de senioren vrouwen iedere keer de zilveren medaille en Rino Vanhooren eindigde in het algemeen klassement bij de senioren heren als derde, met een vierde plaats en twee keer zilver.

Het waren twee dagen vol spektakel en spanning, dankzij de uitstekende organisatie van de lokale shorttrackclub IDA en natuurlijk de KBSF en de VLSU. Ook bedankt aan de vele (BSC-)vrijwilligers die op en naast het ijs een cruciale rol hebben gespeeld. Bedankt!

Brugse snelschaatser op het podium schaatsend voor de nationale ploeg (links)
De Brugse snelschaatsters op het podium voor de aflossingen tijdens het Belgisch kampioenschap
Brugse snelschaatser op het podium schaatsend voor de nationale ploeg (links)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb