Rino wordt zevende op WK in Seoul

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 14:51
Brugse snelschaatser in actie tijdens het Wereldkampioenschap in Seoul tijdens de A-finale

10,11 en 12 maart werd het wereldkampioenschap shorttrack gehouden in Seoul, Zuid-Korea, waar twee clubleden aanwezig waren.

Rino Vanhooren en Alexandra Danneel werden namens België geselecteerd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Seoul, Zuid-Korea. De ambities lagen vooral hoog op de teamdisciplines, zoals de mannenrelay waar Rino deel van uitmaakt, en de mixed relay, waarvoor zowel Rino als Alexandra als reserve op de lijst staan.

Toch slaagde Rino erin om ook op zijn individueel nummer goed te scoren. Hij kreeg een startplek op de 1500m en schaatste op de kwalificatiedag vlot naar een startplaats in de halve finales die op zaterdag geschaatst zouden worden. Tijdens deze halve finale speelde hij de hele rit lang voorin mee voor de startbewijzen in de finale, maar werd door de Nederlander Sjinkie Knegt uit het peloton geduwd en kon daar niet meer van terugkomen. De jury oordeelde echter dat onze clubgenoot hiervoor een toevoeging verdiende en Rino kreeg alsnog een plek in de A-finale. Daar schaatste hij knap naar een zevende plaats, zijn beste notering ooit in zijn schaatscarrière. Het eremetaal was voor de Koreaan Ji Won Park, de Italiaan Pietro Sighel en de Canadees Pascal Dion. Landgenoot Stijn Desmet schreef de B-finale op zijn naam en eindigde zo als negende. 

De mannenrelay verliep jammer genoeg minder vlot op vrijdag tijdens de kwartfinales. België was met o.a. Rino, Stijn, Ward Pétré en Adriaan Dewagtere goed op weg naar de snelste derde tijd om mee door te stoten naar de halve finales, maar met nog tien ronden te gaan raakte Ward de schaats van een tegenstander die niet meer in de race zat en kwamen onze Belgen helaas ten val. Polen, die op dat moment nergens te bespeuren was, ging m.a.w. gaan lopen met de kwalificerende tijd en de plek in de halve finales.

De mixed relay verliep dan wel weer van een leien dakje. Onze clubgenoten werden dan wel niet ingezet, maar het team met Hanne, Tineke, Ward en Stijn loodsten zich makkelijk doorheen de kwart- en halve finales tot in de A-finale. Daar moesten ze echter alles zien gebeuren van op plaats vier, van waaruit ze niets meer konden ondernemen. Goud was voor Nederland, gevolgd door China en Italië. België werd vierde, wat nog steeds een uitzonderlijk sterke prestatie is. 

Onze brugse deelnemers aan het WK shorttrack in Seoul

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.