Febe op shorttrackclinic met Team NL

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 14:57

Ons jongste competitielid Febe mocht afgelopen zaterdag naar Heerenveen afreizen om er deel te nemen aan de shorttrackclinic, gegeven door de leden van het Nederlands nationaal shorttrackteam. Lees hier hoe ze deze dag heeft beleefd.

 

Heerenveen, 26/08/2023 – De schaatspassie kent geen grenzen, en dit werd eens te meer bewezen wanneer BSC-lid Febe De Kimpe samen met haar papa op een vroege zaterdagochtend vertrok richting Heerenveen. De wekker ging al om 5:40 uur, maar de opwinding en de belofte van een dag vol schaatsplezier maakten alles goed. De bestemming? De jaarlijkse shorttrackclinic in Heerenveen, waar Febe de kans kreeg om deel te nemen aan een onvergetelijke dag vol leerzame momenten en ontmoetingen met de Nederlandse shorttracktop.

De shorttrackinitiatie in Heerenveen heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als een plek waar jonge talenten en schaatsliefhebbers samenkomen om hun vaardigheden te verbeteren en te leren van de besten in het vak. En ditmaal was het niet anders. Febe, ons jongste BSC competitielid, had de kans om zich onder te dompelen in een omgeving vol schaatsexpertise en inspiratie.

De dag begon vroeg, maar de opwinding in de lucht was tastbaar. Febe en haar papa werden verwelkomd door de energieke sfeer van de schaatsarena. De clinic beloofde niet alleen intensieve trainingssessies, maar ook de gelegenheid om te leren van niemand minder dan Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof, twee topschaatssters uit het Nederlandse shorttrackteam (@teamnlshorttrack). Deze Olympische kampioenen aflossing waren aanwezig om hun kennis en ervaring te delen met de volgende generatie schaatsers.

Het programma van de dag omvatte een mix van praktische schaatsoefeningen, technische workshops en inspirerende praatjes. Febe en de andere deelnemers kregen de kans om hun schaatstechnieken aan te scherpen. Maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de mogelijkheid om persoonlijk in contact te komen met Suzanne en Yara. Ze namen de tijd om vragen te beantwoorden, advies te geven en hun eigen reis te delen, wat een onuitwisbare indruk achterliet op Febe.

De vermoeidheid van een lange dag werd overschaduwd door de onschatbare ervaringen en herinneringen die ze had opgedaan. Nagenieten kan ze via de gebundelde filmpjes en foto’s op deze link.

BSC-lid Febe oefent haar bochten met hulp van Suzannen Schulting

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb