Rino elfde op World Cup in Dresden

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 14:28

Naast de vierde Beneluxcup, stond dit weekend ook de vijfde wereldbekerwedstrijd in het Duitse Dresden op het programma voor onze BSC-toppers. 

Deze keer was enkel Rino aanwezig namens BSC. Alexandra moest verstek geven omwille van haar job. Haar zien we volgend weekend wel weer terug in Dordrecht voor de laatste World Cup. Op het snelle ijs in Dresden mocht Rino de 1500m(1) en de 500m schaatsen. Op de langste afstand schopte hij het tot in de B-finale, waarmee hij in het eindklassement een knappe elfde plaats behaalde. Op de sprintafstand klasseerde hij zich op de 26ste plaats, maar wel in een nieuwe persoonlijke besttijd van 41,118. 

Verder mocht hij voor het eerst in zijn carrière ook de mixed relay schaatsen. Samen met Rino kwam het team als eerste over de streep in de B-finale, goed voor een vijfde plaats. Tot slot werd hij met de herenaflossing over 5000m tiende. 

Rino was echter niet het enige BSC-lid die aanwezig was in Dresden. Onder andere clublid Geert vond de weg naar Duitsland om de Belgen aan te moedigen. De laatste manche van het wereldbekercircuit wordt volgend weekend afgesloten in het Nederlandse Dordrecht. Supporteren jullie mee?

De nationale ploeg tijdens de vijfde wereldbeker van het seizoen in Dresden, Duitsland

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.