Zilver voor Alexandra op EK in Gdansk

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 22:51
Europees zilver tijdens het Europees kampioenschap voor Brugse snelschaatster Alexandra

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap shorttrack plaats in het Poolse Gdansk. Drie dagen lang werd er gestreden voor de Europese titels. België was sterk aanwezig, want ze kwamen met maar liefst vijf medailles naar huis.

Voor onze club was Alexandra Danneel aanwezig. Ze mocht starten op de 1000m, maar omwille van onfortuinlijke omstandigheden behaalde ze een 24ste plaats. Ze liet elke rit opnieuw zien dat ze kon meespelen in kwalificerende posities, maar valpartijen en zware lotingen gooiden roet in het eten. Ze kon haar hoofd goed koelhouden, want later die dag behaalde ze samen met het team een zilveren medaille op de mixed gender relay. Het was een zeer spannende finale met een zenuwslopende slotronde. Kopman Stijn Desmet van IDA zorgde in de laatste ronde voor een andere kleur van medaille. Hij schoof in het rechte eind naar de finish voor een zilveren medaille in plaats van een bronzen.

Ook Rino Vanhooren mocht ons land vertegenwoordigen. Hij kreeg van bondscoach Ingmar van Riel de 1500m voorgeschoteld. Rino heeft hard gevochten en werd hiervoor beloond. Hij behaalde de halve finales, waar hij samen met ploeggenoot Stijn mocht vechten voor de finaleplaatsen. Rino kwalificeerde zich voor de B-finale na een herstart, en kwam daar als tweede over de streep. Goed voor een knappe negende plaats op de 1500m.  Stijn kon zich wel plaatsen voor de A-finale en pakte daar ook de zilveren plak, waarmee hij zijn zus Hanne Desmet kopieerde. Op zondag zouden zij zich beiden ook nog tot Europees kampioen kronen met elk een gouden medaille op de 1000m.

Op dit kampioenschap werd er ook een herenrelay opgesteld, die na een onfortuinlijke val in de halve finales goed waren voor een vijfde plaats in het totaal klassement. Ze toonden in de B-finale wat ze waard waren door de finale gemakkelijk te winnen met een lichte voorsprong op Hongarije.

Brugse snelschaatser in actie tijdens het Europees kampioenschap
Brugse snelschaatster in actie tijdens het Europees kampioenschap
Brugse snelschaatser in actie tijdens het Europees kampioenschap

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.